Ş
Şikayetvar RSS
Misafir Yazar
Sonu 7558 ile biten VakıfBank kredi kartımın yıllık aidat ücreti kesintisi yapılmış olan 469 TL'nin iadesini talep ediyorum. Aşağıda belirtilen kanun hükümleri gereği ve ekstra hiçbir şarta bağlanmaksızın iptal edilip acil olarak tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. 'Tüketici Kanunu' 28 Mayıs 2014 tarihli 31. Madde 3. Fıkra: Kart çıkaran kuruluşlar, tüketicilere yıllık üyelik aidatı ve benzeri isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorundadır. 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. Maddesi gereğince bankanızın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilmeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır. 13. Hukuk Dairesince verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre söz konusu yıllık kart ücreti aidatının Borçlar Kanunu'nun 125. Madde ve Hukuk Genel Kurulu'nun 2010/1-93-88 sayılı kararı uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair kesin hükmü bulunmaktadır. Yıllık üyelik ücreti olarak alınan 469 TL aidat ücretinin tarafıma iadesi hususunda gereğinin yapılmasını, üyelik ücretinin iptalini rica ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunacağım ve kredi kartımı kapatacağımı bildirmek istiyorum. Bankanızda kendime ait hesabım var, düzenli olarak kredi ödemesi yapmaktayım, bunların da dikkate alınmasını istiyorum. Sorunumun çözülmesini talep ediyorum.