İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çapa Diş Hekimliği Periodontoloji Bölümünde Görevlinin Saldırganlığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şikayetvar RSS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ş

Şikayetvar RSS

Misafir Yazar
Çapa periodontoloji bölümünde, tarih veren yeşil önlüklü görevli -ismi görünür şekilde olması gerekirken bordo hırkayla kapatmış ve personel kartını takmamış olduğu için ismi görünmüyor, 6 Ağustos salı 15.50'de ilk muayeneden gelenlere tarih vermek görevi- acil olduğu belirtilen randevuyu eylüle atınca oradaki asistan erkek görevliye apse yapan ve günlük hayatımda baş dönmesi vs. Sekteye uğratan hastalık durumumdan dolayı tarih konusunda yardım istediğimde, bu hanımefendi arkadan gelerek birdenbire sesini yükselterek "öyle şey olamaz, ben buna randevu falan yazmam, diye yüksek sesle elindeki dosyaları yukarıdan aşağıya vurdu ve "sen verirsen ver" diyerek dışarı doğru gitti. Asistan Bey tam yardımcı oluyordu ki geri dönerek beni muayene eden doktor Y***** K*****'a beni işmar etti. O da gelip, "hayır bu hastaya verilen randevu acil dahi olsa öne alınmayacak, gidin o zaman özel hastaneye, işinize gelirse... Bekleyemezseniz burada hadi özel hastaneye " diye beni kovdu. Ağzımı açmadan öylece dondum kaldım bu tepki karşısında. Önlüğünde doktor yazıyordu Y***** K***** adlı kişinin. Ama verilen yemini unutmuştu ya da henüz bir yemin vermemişti. Orada uğradığım hayal kırıklığı ve şaşkınlığı anlatamam. Devletin hastanesinin doktoru beni bu şekilde nasıl kovabilir? Orada sadece tarih vermekle görevli olan kişinin ya da asistan benimle ne tür bir kavgası var tanımam etmem. Tarihi o yazdığı için savunma mekanizması devreye girdi herhalde. Bir de yıllık izinde olacağı için bana acil bile olsa tarihi vermeyeceğini söylemesi çok bencilce. Ve bağırması ve gerek vücut gerek kendi diliyle saldırması karşısında yanındakilerin de onu savunup onunla bir olması hangi insanlığa ya da göreve uygun? Ne kadar etik? Yanlış yapılan bir davranış karşısında hatayı telafi yerine görüp şahit olan bu insanların bir de onun korumasını üstlenip dediğini yaparak bana gösterdikleri tepki karşısında kendimi çok kötü hissettim. Çapa tıp fakültesinde yetkili birini aradım ama merkezde olduğu gibi başhekim yoktu. Muhatap bulamadım. Yıllar evvel Çapa yerleşkesinde böyle şeylere rast gelmiyorduk. Fakat bu Çapa binasından ayrılan kurum farklı bir hal olup şahıslara hizmet eder hale gelmiş. Gerek yüksek sesle bağırıp dosyaları masaya vurması, gerek buna randevu ben vermem gerek doktor arkadaşına dönüp -erkek asistandan Ağustosta almak üzere konuşurken-buna engel olunması, gerek git özel hastaneye diye bir doktor tarafından azarlamak konusunda yetkililerden gerekeni arz ediyorum.

Geri