Ş
Şikayetvar RSS
Misafir Yazar
Tarafımca aktif olarak kullanılan Yapı Kredi World Gold adlı, 9151 ile biten kredi kartımdan hiçbir bilgi verilmeden ve yıllık kart aidatı adı altında 06.08.2024 tarihinde 666 TL tutarında ücret yansıtılmıştır. Gerekli madde yasalarda belirtilmiş olup, Tüketici Kanunu 28 Mayıs 2014 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un sözleşmedeki haksız şartlar başlıklı 6. maddesi gereğince bankanın almakta olduğu üyelik ücreti herhangi bir hizmet karşılığı olmadığından, söz konusu sözleşme şartı önceden hazırlanmış, özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle içeriğine etki edilmeyip müzakere edilemediğinden haksız şarttır. 13. Hukuk Dairesi'nce verilen 2011/4736 esas, 2011/11579 sayılı son karara göre söz konusu yıllık kart ücreti aidatının BK 125. madde ve HGK 2010/1-93-88 karar uyarınca geriye dönük kesilen kart aidatının da iadesinin olacağına dair kesin hükmü bulunmaktadır. Ayrıca yukarıda belirttiğim Türkiye Cumhuriyeti yasalarının ilgili maddelerinde açıklığa kavuşturulmuş olan geriye dönük kesilen kart aidatlarının da iadesinin olacağına dair kesin hükmüne dayanarak bankanızın kart aidatı, yıllık üyelik ücreti, yıllık kart ücreti gibi isimler adı altında tahsil ettiği aidatın tarafıma iade edilmesini bekliyorum. Kesilen ücretin iptal edilmesini ve ekstra bir yükümlülük altında bırakılmayı kabul etmiyorum. Tarafıma dönüş yapılmasını istiyorum. Aksi takdirde, şikayetimin olumlu sonuçlanmadığında Bankalar Birliği ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım ve kredi kartımı iptal edeceğimi belirtmek isterim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.